O meni

Marijana Pećanac

Moje ime je Marijana Pećanac, rođena 11.01.1977.god. u Drvaru. Majka sam osamnaestogodišnje djevojke Slađane. Trenutno živim u Banjaluci. 2000. završila studije na Višoj poslovnoj školi u Prijedoru i stekla zvanje inženjer organizacije i menadžmenta. Međutim, tu se moje školovanje ne završava i nastavljam dalje u drugom pravcu, vodeći se svojom prvobitnom ljubavlju prema engleskom jeziku i 2007.god. sam diplomirala na Filozofskom fakultetu, Odsjek za engleski jezik i književnost u Banjaluci stekavši zvanje dipl.prof.engleskog jezika i književnosti.

  1. god. postavljena sam za stalnog sudskog tumača engleskog jezika od strane Ministarstva pravde Republike Srpske.

Prof.engleskog jezika i književnosti

stalni sudski tumač za engleski jezik i dipl.ing.organizacije i menadžmenta

RAD U NASTAVI

Stručnost i pouzdanost su moje glavne odlike u radu. Moja iskustva u radu sa srednjoškolcima u nastavi datiraju još od 1999.god. kada sam počela raditi još u toku studija u Ugostiteljsko-trgovinsko- turističkoj školi u Banjaluci , prvo kao predavač za engleski jezik, a kasnije mijenjajući radno okruženje u ostalim srednjim školama radeći na određeno vrijeme kao prof.engleskog jezika.

Rad sa tinejdžerima i osnovcima zahtijeva ne samo prenošenje znanja, već i dalekosežniji psihološki pristup svakom pojedincu što karakteriše moj način rada. Fleksibilnost i dobra procjena svakog pojedinca pa i motivacija i rad sa svima je moja polazna tačka u radu.

Saradnja sa Cambridge Centar školom stranih jezika u Banjaluci počinje od 2011. god. gdje radim i trenutno kao honorarni profesor, saradnik. Kroz moje petogodišnje iskustvo u toj školi stranih jezika obučavala sam mnogo studenata, korporativnih klijenata i pojedinaca pripremajući ih za razne nivoe znanja od početnog do naprednog za dobijanje Cambridge certifikata po CEF-u. (Common European Framework).

Od 2009. bavim se prevođenjem raznih tekstova sa engleskog na srpski jezik i obrnuto, iz oblasti marketinga, prodaje, raznih drugih stručnih tekstova i dokumenata.

HOBI

Putovanja, druženja, ukrašavanje ručno rađenih predmeta od drveta i mdf-a su način mog opuštanja od stresnih situacija. Naći užitak u svemu što radim je moj uspjeh koji želim da podijelim i sa Vama.

marijana_pecanac_o_meni
Individualni časovi

Individualni časovi

Za decu i odrasle, za sve nivoe znanja

Stručni prevodilac

Stručni prevodilac

Prevod svih vrsta tekstova, sa lekturom

prevod-na-engleski